Ζήτω που αλλάξαμε!
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 02 Ιανουάριος 2011 05:49 Συντάχθηκε απο τον/την Vassilis Σάββατο, 03 Μάιος 2008 04:26
Λοιπόν αλλάξαμε !
Αλλάξαμε Πρόεδρο, κυβέρνηση, υπουργούς , επιτρόπους. Αλλάξαμε παράταξη, φρασεολογία και προσέγγιση στο Κυπριακό. Η Διεθνής Κοινότητα χαιρετίζει την αλλαγή. Η ΕΕ και ο ΟΗΕ διαβλέπουν και πάλι κλίμα καλής θέλησης και δυνατότητες λύσης.
Η Τουρκική αδιαλλαξία και η εξυπηρέτηση των Τουρκικών επεκτατικών συμφερόντων έπαψε ξαφνικά να είναι ο κυριότερος λόγος στασιμότητας στο Κυπριακό και η πολιτική των ίσων αποστάσεων έπαψε να δημιουργεί δυσφορία στις Κυπριακές κυβερνήσεις . Αντίθετα, τώρα ο μόνος λόγος που δεν κινείται τίποτα είναι γιατί πρέπει εμείς ν'αλλάξουμε. Μας το επαναλάμβαναν οι "φίλοι" και οι εχθροί. Η Τουρκική πλευρά το απαιτούσε. Η ΕΕ διακριτικά το υποδείκνυε. Λες και όλα ήταν έτοιμα να λυθούν και απλά περίμεναν εμάς ν'αλλάξουμε.
Ορίστε λοιπόν αλλάξαμε. Τα πάντα! Ανεμίσαμε παντιέρες. Απελευθερώσαμε μπαλόνια, περιστέρια, το γιορτάσαμε. Ευθυγραμμιστήκαμε επιτέλους με τις επιθυμίες της Διεθνούς κοινότητας. Τους ικανοποιήσαμε όλους. Το μεγαλεπήβολο σχέδιο της Κυπριακής Δημοκρατίας να μην αφήσει κανένα ξένο παραπονεμένο άρχισε να ολοκληρώνεται. Και μέσα στην ευφορία της αλλαγής, μέσα στη μέθη της γιορτής , δεν προσέξαμε οτι εκείνοι που πραγματικά έπρεπε ν'αλλάξουν γίνονται μέρα με τη μέρα πιο αδιάλλακτοι και προκλητικοί. Η Τουρκική πλευρά παραμένει για δεκαετίες τώρα προσηλωμένη με ευλάβεια στις ίδιες αρχές , στους ίδιους στόχους. Διακινδυνεύει τις διεθνής σχέσεις της και την πολιτική σταθερότητα της , προκειμένου να μην υποχωρήσει ούτε σπιθαμή από τις πάγιες θέσεις της στο Κυπριακό.
Και έτσι εδραιώνεται αυτό το κοινωνικο-πολιτικο παράδοξο το οποίο όχι μόνο καλούμαστε να αποδεχτούμε αλλά και να πούμε κι ευχαριστώ από πάνω. Ανοίγω το ραδιόφωνο, διαβάζω εφημερίδα και τα πράγματα μοιάζουν τα ίδια όπως και πριν 30 χρόνια. Οι ίδιες δηλώσεις, τα ίδια κούφια επιχειρήματα, οι ίδιες απόπειρες ωραιοποίησης της Διεθνούς Εθνικής μας κατρακύλας.
Μα γιατί;
Μα πώς;
Αφού αλλάξαμε!
Αλλάζοντας συνεχώς καταβάθος παραμένουμε σταθεροί στην παράδοση που μας θέλει πάντα υποχείριο των ξένων και υπόδουλους των δυνατών. Σταθεροί στον αλληλοσκοτωμό. Αιώνια σταθερά μαγεμένοι απο τα φανταχτερά περιτυλίγματα και τ'αστραφτερά καθρεφτάκια που μας φέρνουν οι εκάστοτε πρεσβευτές σαν αντάλλαγμα.
Για 2 πράγματα είμαι σίγουρος.
Πρώτο : Η μόνη πιθανότητα να αλλάξουμε πραγματικά είναι να μην αλλάξουμε. Να μείνουμε έστω μια φορά σταθεροί σε κάτι. Πράγμα αδύνατο πλέον , γι'αυτό οδηγούμαστε κατευθείαν στο δεύτερο.
Δεύτερο: Το Κυπριακό θα λυθεί και μάλιστα σύντομα.
| Περισσότερα απο την ίδια κατηγορία | |
- 5 Επισκέπτες




